Megosztás

21 kutyafajta, amely jól kijön a macskákkal

Amikor olyan kutyákat keresel, amelyek jól kijönnek a macskákkal, az egy plusz pont, ha már van egy olyan macskafajtád, amely jól kijön a kutyákkal. Mégis, még a legbarátságosabb macskák sem illenek bizonyos kutyafajtákhoz, különösen azokhoz, amelyek a terelőkutyák, az agarak vagy a terrierek csoportjába tartoznak. Természetesen minden kutya egyéniség, de a terelőkutyák alapvetően arra vannak programozva, hogy tereljenek mindent, ami mozog, beleértve a kisgyermekeket és a macskákat is. És egy macska hirtelen mozdulata kiválthatja az agár és a terrier vadászösztönét, ami nehézzé teheti számukra az üldözési ösztön ellenállását.Ez még mindig sok olyan kutyafajtát hagy, amelyek jól kijönnek a macskákkal. Valójában néhány legnépszerűbb kutyafajta nyugodt és alacsony karbantartást igénylő kutyafajta, ami tökéletes kombináció lehet egy macska szobatárssal. Három háziállat-szakértővel beszéltünk, hogy összeállítsuk ezt a listát a macskák számára legjobb kutyákról.

A macskák számára legjobb kutyafajták

1. Basset hound

A vonyításuk iránti hajlamukon túl – khm, dallamos vidámság – a Basset hound hosszú, lógó füleivel olyan nyugodt, amennyire csak lehet. Rendkívül hűségesek és türelmesek is, ami hosszú utat tehet a beilleszkedési időszak alatt a macska testvérükkel. Ezekkel a tulajdonságokkal a Basset hound az egyik legjobb kutyafajta a macskák számára.

2. Beagle

A beagle-ket csapatban vadászatra tenyésztették, így már eleve nyitottak más állatok és emberek társaságára. Snoopyval ellentétben, aki csak elviseli Woodstockot, a beagle-k a valóságban virágoznak más kutyák, háziállatok és emberek társaságában, ezáltal ők a legjobb jelöltek a macskákkal jól kijövő kutyákra. Bár a macskád csodálkozhat azon, hogy miért vonyítanak a kutyák, amikor a beagle minden nap izgatottan reagál ugyanarra a mókusra, az esetleges bosszúságon kívül valószínűleg nem lesz szőrrepülés.

3. Bulldog

Alacsonyan a földön épített, tankhoz hasonló testtel rendelkező bulldog úgy tűnik, mintha egy négy lábon járó zsarnok lenne. Nos, talán más kutyák számára. Általában nem barátkoznak gyorsan más kutyákkal, de a macskák és más háziállatok szívesebben látott vendégek. Rövid orrának köszönhetően hajlamos a hőgutára, rövid szőrzete pedig nem bírja jól a hideget. Ráadásul nem szereti a vizet, és lusta kutyák, kiváló szundikálók, tehát a bulldog és a macskád már négy dologban is hasonlítanak egymásra, ami őket a macskákkal jól kijövő kutyák egyik legjobbjává teszi.

4. Cavalier King Charles spániel

A Cavalier valószínűleg az egyik legkedveltebb játékkutya fajta. Hatalmas szívük van, és szeretetet árasztanak mindenkire, akivel találkoznak, ezért kiválóan alkalmasak érzelmi támogató kutyáknak. Pontosan az az intuitív természet, amely szeretetet és bátorítást nyújt a kórházakban és idősek otthonában lévő betegeknek, ideális egy macskával való együttélésre. A Cavs tudja, mikor kell visszavonulnia és mikor kell ott lennie, és nyitottak egy macska alvótársra. És mivel a Cavs szereti állandóan emberek vagy háziállatok társaságában lenni, imádni fogja, ha van egy macska szobatársa, amíg te távol vagy.

5. Collie

Tudjuk, mit gondolsz – hogyan kerülhetett be egy terelőkutyák csoportjába tartozó tag egy olyan listára, amely a macskákkal jól kijövő kutyákat sorolja fel? A collie-k azok a kivételek. (Gondolj Lassie-ra. Ő vajon sarokba szorítana egy ártalmatlan macskát?) A collie-k rendkívül hűségesek az emberi és szőrös testvéreikhez. Mivel rendkívül okosak és kedvesek, megtanulhatják, hogyan kell viselkedniük és alkalmazkodniuk egy macska testvérrel való együttéléshez.

6. Ír Szetter

Ez a gyönyörű vörös, tollas bundájú kutya többet kínál, mint csak gyönyörű szőrzetét: békésen együtt tud élni egy macskával. Ez a magas energiaszintű és zajos kutya szó szerint egy buliállat, örömmel keveredik új barátokkal, beleértve a macskákat is. Nehéz lenne még a legmorgósabb macskának is figyelmen kívül hagyni egy játékra való meghívást a vidám ír szettertől.

7. Golden retriever

Még azok az emberek is, akik nem ismerik a kutyafajtákat, tudják, hogy a golden retriever az egyik legjobb kutyafajta a macskák számára, mert annyira édesek, barátságosak és reménytelenül odaadók a családjukhoz – beleértve a macskákat is. Úgy tűnik, végtelen mennyiségű együttérzésük és együttérzésük van, amelyen túl, lelkesek, bohókásak, játékosak és rendkívül alkalmazkodóképesek.

Golden Retriever,golden retriever kutya, kutyafajta, macskákkal

8. Uszkár

Válassz bármilyen méretű uszkárt (vannak miniatűr, játék és standard méretűek), és a macskád meg fogja köszönni, hogy olyan kutyát szereztél, amelyik jól kijön a macskákkal. Az uszkárok jó természetűek, lelkesen akarnak tetszeni, és az okoskodó kutyák közé tartoznak. Azon túl, hogy képesek elsajátítani az új trükköket, amelyeket megtanítasz nekik, gyorsan tanulnak és érzékelik, ha a macskád mogorva, és visszahúzódnak vagy nyitottak az összebújásra. Ráadásul az uszkárok azok a kutyafajták közé tartoznak, amelyek nem hullajtanak túl sok szőrt.

uszkár okos kistermetű kutyák,kutyafajta, kutyafajták, macskákkal, kutyák és macskák, legjobb kutyák macskákkal, új kutya bemutatása macskának, kutyák, macskák, háziállat együttélés

9. Labrador retriever

Van egy oka annak, hogy a labradorok útmutató kutyák, mentőkutyák és érzelmi támogató kutyák. Kedvesek, szelídek, alkalmazkodóképesek és mindig megtalálják a jót mindenki másban, még akkor is, ha ez az új valaki egy olyan macska, akivel még nem volt szerencséjük találkozni.

Labrador, Labrador Retriever,kutyafajta, kutyafajták, macskákkal, kutyák és macskák, legjobb kutyák macskákkal, új kutya bemutatása macskának, kutyák, macskák, háziállat együttélés

10. Papillon

Még ha a lepkefülek is csábítják a macskádat a játékra, a Papillon valószínűleg nem bánná. Valószínűleg barátságos játéknak tekintené. A Papillonok bármire, bárkivel, bármikor készen állnak. Kell még két további ok, amiért a Papillon jó választás a macskákkal jól kijövő kutyafajták közül? Mint kis kutya és ölbeugró szerető, oldalán tud bújni a macskádéval az ölödben. És mindketten használhatják a beltéri vécét, mivel a Papillon megtanulhatja használni a beltéri vécérendszert.

11. Tibeti spániel

Néhány játékkutya fajta szereti ugatni, amikor tűt esnek hallani, de valószínűleg nem lesz túl sok ugatási probléma a tibeti spániellel. Hál’ Istennek, mert a folyamatos ugatás felbonthatja a macskád idegeit. A tibbiek boldog, szerencsés kis szeretők, akik rendkívül odaadóak az emberihez. Mégis van egy kis függetlenségi csíkjuk, ami időnként bájosan frusztráló. Mint néhány macska, szeretik a magasabb helyeket, hogy megfigyelhessék és uralkodhassanak. Idővel a macskád és a tibbie uralkodhatnak rajtad, de nem fog érdekelni, mert ők a legcukibb uralkodók, akiket valaha láttál.

12. Mopsz

Érdemes lehet beszerezni egy háziállat-kamerát, hogy nyomon követhesd a csínytevéseket, amiket a macskád és a mopsz csinálhat. A mopszokat „osztály bohócának” választották a kutyaiskolában, így biztos lehetsz benne, hogy izgatottak lesznek, hogy van egy társuk a mókához és játékhoz, és a macskádnak többé nem lesznek unalmas napjai az ablaknál várakozva, majd nehezen megszerezve, amikor hazaérsz. De ne aggódj, hogy te leszel a furcsa egy; a mopsz még mindig megőrzi az energiáját neked, és el lesz ragadtatva, amikor hazaérsz.

13. Cocker spániel

Ezek az édes emberek kedvelői élvezik más állatok társaságát, ezáltal ők az egyik legjobb kutyafajta a macskák számára. A cocker spánielek játékosak és barátságosak, szeretik a figyelmet, és nem válogatnak abban, ki adja nekik ezt a figyelmet. Szeretik, ha megsimogatják a fejüket, és passzív természetük miatt valószínűleg rendben lesznek azzal, ha egy aprólékos macska testvér is nyalogatja őket. Végül is, valakinek tisztán kell tartania azokat a hosszú és göndör füleket. Ráadásul kényelmes súlyozott takaróként szolgálnak a kis oroszlánod számára.

14. Bichon frise

A Bichon Frise az egyik legjobb kutyafajta a macskák számára. Ezek a boldog, szerencsés kis fehér bolyhos golyók mindenkit szeretnek, beleértve a macskákat is. Vidám természetüknél fogva valószínűleg úgy tekintenek a macskádra, mint egy lehetséges játszótársra. Mivel élénkek és pezsgő személyiségűek, érdeklődhetnek az élénkebb játékidő iránt, tehát nem jöhetnek ki jól egy szorongó macskával.

15. Máltai selyemkutya

A máltai selyemkutyák hangulat-szabályozója állandóan a „bájos és vidám” állásban van. Ezek a kis csomók élénkek és keményen játszanak, de méretük miatt könnyen felboríthatják őket a kutyaparkban. Mivel gyorsan barátkoznak szőrös társaikkal, jó alternatíva lehet a játék valakivel, aki közelebb áll a méretükhöz (mint a macskád). És bár úgy tűnik, hogy rengeteg meleg és puha szőrzetük van, nincs vastag aljszőrzetük, és nem kedvelik a hideg időjárást, így a macskádnak lesz társa és beépített ölelgető társa a hideg napokon.

16. Shetlandi juhászkutya

Egy másik tagja a terelőkutya családnak, a sheltiek imádják a családjukat, beleértve a kis embereket és állatokat is. Emiatt valószínűleg nem fognak ragaszkodni a macskád tereléséhez, amíg kapnak gyakorlatot, és használják éles eszüket, hogy kihívásokkal teli kutyás rejtvényekkel fedezzenek fel jutalmakat. A sheltiek hajlamosak ugatni, ha unatkoznak, ami idegesítheti a macskádat. Másrészről, egy sheltie valószínűleg nem fog unatkozni a macskád körül, különösen, ha van egy napi zoomie rituáléja, ami szórakoztató lehet a nézésre.

17. Német juhászkutya

A német juhászkutya, egy tisztelt őrkutya, híres hűségéről, amely kiterjed az egész családra – emberekre és állatokra egyaránt. Mivel úgy érzik, hogy feladatuk először is a családjuk védelme, nem barátkoznak gyorsan más kutyákkal, akikkel sétán találkoznak. Mégis, amikor az emberük megfelelő szocializációval bemutatja őket, a német juhászkutya egyszerűen feltételezi, hogy a macska is a csomag része, és harmonikusan élhet a macska testvérével.

7 tipp, Hogyan legyen szobatiszta a németjuhász kölyök

18. Újfundlandi

Annak ellenére, hogy az egyik legnagyobb kutyafajta, az újfundlandiak óriási szelídek. Az újfundlandiak olyan édesek, amennyire csak lehet. Rendkívüli gyengédségükkel és ösztönös tudatosságukkal a méretükről kis emberek és állatok körül híresek őrző-szerű figyelmes jelenlétükről, miközben mégis kedvesek, játékosak és interaktívak „dadusként” a „vádjaikkal”. Ideértve a kisgyermekeket és a háziállatokat, beleértve a macskákat is. Az újfundlandi valószínűleg örökbe fogadja a macskádat, és idővel barátnak tekinti.

19. Berni pásztorkutya

Íme egy nagy szeretetbomba, amelyet hozzáadhatsz a macskákkal jól kijövő kutyafajták gyűjteményéhez. A berni pásztorkutyák, egy hegyi kutya fajta, édes természetűek, páratlan szeretettel a családjuk iránt. Mint más munkakutyák, virágoznak azokban a családokban, akik szeretik a szabadtéri tevékenységeket. A berni pásztorkutyák úgy gondolják, hogy ők a család törvényes tagjai, és részt akarnak venni abban, amit csinálsz, különösen, ha játszásról vagy szabadtéri munkáról van szó. Ez előnyös lehet egy macska számára, amely szereti az „én” idejét beltéren.

Miért él rövidebb ideig a Berni Pásztorkutya? 4 oka is lehet

20. Agár

Mint az egyik legjobb lakásban tartható kutya, az agár egy csendes, szelíd és nyugodt kutya fajta, ideális a békét és nyugalmat kedvelő macskák számára. Bár sebességre épített, az agarak gyorsan kifáradnak. Bár agár fajtájú, miután megkapta a napi gyakorlatát, egy agár elégedetten heverészhet a házban, mint a legtöbb macska. És az agarak szeretik a napfényben kuporogni egy ablak mellett. Ráadásul kedvelik a csendes és nyugodt háztartást, és ritkán lesznek idegesek.

21. Barbet

Melyik macska ne akarna dagasztani ezen a bozontos, göndör szőrű kutyán? És tudod, a Barbet valószínűleg nem bánná. Az ötcsillagos ölelgetési vonzerőn túl a Barbet egy kedves természetű fajta, amely nagyon könnyen élhető, amíg az edzési igényeiket kielégítik. A macskád kinyújthatja és pihenhet, miközben te és a kutya bejelentkeztek néhány napi séta és udvari játékra. Amikor eljön az alvás ideje, ne lepődj meg, ha a macskád közömbösen becsúszik mellé az a puha szőr mellé egy kis szundira.

Hogyan mutass be egy új kutyát a macskádnak?

Amennyire szeretnéd, hogy a két szeretett háziállatod legjobb barátok legyenek, ez valószínűleg nem fog megtörténni egyik napról a másikra. „Lassan haladj, hogy gyorsan haladhass!” tanácsolja Colleen Demling-Riley, a Pawtopia Dog Training alapítója. „Ha a kutya és a macska kezdeti negatív interakciókat tapasztalnak, akkor nehezebb lesz számukra a barátság kialakítása.”
A macskák területi állatok, és félelmet és szorongást élhetnek át, ha úgy érzik, hogy területük veszélyben van. Mielőtt bemutatnád őket, mérlegeld a macskád hangulatát.

1. lépés: Külön, de szaglási távolságon belül

„A kutya és a macska mindig el kell, hogy legyen választva egy akadály által legalább az első két hétig,” tanácsolja Demling-Riley. Zárd be a kutyát egy ketrecbe és/vagy használj egy erős kaput, hogy megakadályozd a kutyát abban, hogy kapcsolatba lépjen a macskával, miközben az a házban kóborol. Amikor a kutya sorra kerül a ház felfedezésére, győződj meg róla, hogy a macska egy zárt ajtós szobában van. Ebben a szakaszban összpontosíts a szagkommunikációra. Helyezz egy zoknit vagy takarót a kutya szagával a macska terébe és egy tárgyat a macska szagával a kutya terébe. Ha nincsenek jelei a stressznek, félelemnek vagy agressziónak, lépj a következő szakaszba.

2. lépés: Adj teret a macskádnak

„Fontos, hogy lassan és fokozatosan növeld a kapcsolatot, hogy csökkentsd mindkét állat reakcióját,” mondja Danielle Bernal, a Wellness Natural Pet Food globális állatorvosa. Ahogy lassan kinyitod az ajtókat és kapukat, biztosítsd, hogy a macskádnak legyenek emelt és biztonságos kilátópontjai, mint például a hűtő teteje, a kanapé vagy a könyvespolc, hogy szemügyre vehesse otthonát.
„A függőleges tér lehetővé teszi a macskádnak, hogy biztonságban és kontroll alatt érezze magát anélkül, hogy agresszív viselkedésbe kellene bocsátkoznia,” mondja Rachel Geller, EdD, minősített macska viselkedésszakértő. A macskád azt is értékelni fogja, hogy rejtőzködve közlekedhet a földszinten bútorok mögött, kartondobozokban és macska alagutakban. Biztosíts mindkét háziállatnak rengeteg szeretetet és figyelmet.

3. lépés: Laza interakciók

Ha nincsenek morgások vagy sziszegések, amíg külön területeken voltak, próbáld meg bemutatni őket ugyanabban a szobában. Figyeld a jeleket, hogy jól alakul-e a bemutatkozás. „A boldog macskák és kutyák lazák maradnak testtartásukban, és kíváncsian figyelik egymást, amikor ugyanabban a szobában vannak. Nem lesz hangoskodás, és könnyen elterelhetők, ha szükséges,” mondja Demling-Riley.
Soha ne engedd, hogy együtt legyenek, ha a macska sziszeg, behúzza a füleit vagy ide-oda csóválja a farkát, vagy ha a kutya merevvé válik, morog vagy halálos pillantást vet a macskára. Ha nem megy jól, adj nekik egyperces szünetet, és próbáld újra. Majd amikor újra próbálkozol, győződj meg róla, hogy a macskának legyen egy emelt felülete, és a kutya pórázon legyen. Dicsérd meg mindkét háziállatot, ha nyugodt reakcióik vannak. „Amikor a kölyök és a macska jobban megismerik egymást, több időt kell tölteniük együtt a ház többi részében és kevesebb akadállyal,” mondja Demling-Riley.

4. lépés: Csemegék!

Ha a dolgok szépen haladnak előre, elkezdheted pozitív asszociációkat kialakítani az étellel. A macskák és a kutyák jobban megismerhetik egymást, ha ugyanabban a szobában esznek. Tartsd őket elegendő távolságra egymástól, a komfortzónájukban, és helyezz egy nagyon kívánatos csemegét az ételtáljukba. Ahogy a macska és a kutya kényelmesebbé válik egymás társaságában, közelebb mozgathatod az ételtálakat. „Ha a macska és a kutya egymás előtt esznek, megtanulják, hogy pozitív dolgok történnek, amikor a másik körül vannak,” mondja Geller.

Siker!

Amíg nincsenek jelei a félelemnek, stressznek vagy szorongásnak a macskádban vagy kutyádban, naponta csökkentsd a távolságot a macska és a kutya között, mondja Dr. Bernal. Jutalmazd az állatokat szeretettel és csemegékkel, amikor ugyanabban a szobában vannak. „Végül a macskád megtanulja, hogy a kutya megjelenése ételt, csemegét, játékot és figyelmet jelent,” mondja Dr. Bernal. Ha minden jól megy, a macska abbahagyja az önszigetelést, és visszatér a mindennapi szokásaihoz. Mégis, óvatosnak kell lenned, és legalább az első 30 napban el kell választanod a kutyát a macskától, amikor nem vagy otthon, tanácsolja Demling-Riley. Idővel a legjobb barátokká válhatnak – vagy legalábbis elviselik egymást, amikor egyedül hagyod őket otthon.